Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kamilla gyógyhatásairól
  2023-12-12 22:02:16, kedd
 
 



Gyógynövény, amely a dobogó első fokára is állhat: kamilla - köhögés elleni kamillaszirup-recepttel

A kamilla az egyik legnépszerűbb gyógynövény hazánkban. Már a nagyszüleink is nagyon gyakran nyúltak ehhez a gyógynövényhez, ha valamilyen egészségi problémával küzdöttek.

Valóban ennyire sok betegséget orvosolhatunk a segítségével?
A kutatási eredmények azt mutatják, hogy igen. Ez a gyógynövény olyan sokoldalú, olyan sokféle testi és lelki panasz miatt fordulhatunk hozzá, hogy nagyon kevés gyógynövény képes ennyire sokféle betegséget gyógyítani és megelőzni. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

A kamilla olyan jellemzőkkel is rendelkezik, amelyek előnyösek lehetnek az alvás minőségének javításában. Apigenin nevű vegyületet tartalmaz, amely egy antioxidáns és arra ingerli az agy receptorait, hogy álmosak legyünk, azaz alvásra ösztönzi a szervezetet.

A kamillatea rendszeres fogyasztása csökkentheti a vércukorszintet is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig jelentősen mérsékli a sejtek károsodásának kockázati tényezőit.

A jó emésztés elengedhetetlen az optimális egészség és az általános jóllét fenntartásához. A kamilla elősegíti az emésztőrendszer egészségét, illetve csökkenti a gyomor- és bélrendszeri betegségek kockázatait. A kamillatea nyugtató hatással van a bélrendszerre.

A kamillateában olyan antioxidáns vegyületek is találhatók, amelyek segítenek kivédeni a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat. Minél magasabb az antioxidánsok jelenléte a szervezetben, annál kisebb az esélye a rákos betegségek kialakulásának.

A kamilla flavonoidokban és antioxidánsokban bővelkedik, ezek a vegyületek pedig aktívan hozzájárulnak a koleszterinszint és a vérnyomás csökkenéséhez. A kamillatea nemcsak a szívbetegségek kockázatait csökkenti, de még javítja is a szív egészségét.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a kamilla segít egyes baktériumok elpusztításában, és ez javítja a szervezet természetes mechanizmusait is.

A kamillatea fájdalomcsillapító és görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, így nagyon hatékony lehet abban az esetben is, ha rendszeresen küzdünk izomgörcsökkel.

A kamillában olyan vegyületek is jelen vannak, amelyek nyugtató hatással bírnak, ily módon a kamilla az egyik olyan gyógynövény, amely rendkívül hatékony a stressz kezelésében és a szorongás oldásában.

A kamillatea a különféle bőrbetegségek gyógyításában is verhetetlen. Elsősorban azon bőrbetegségek esetén hatékony, amelyek valamilyen gyulladás miatt jönnek létre. Ilyen például az ekcéma.

A kamillából nagyon jó szirup is készíthető, de csak azok olvassák tovább a cikket, akik nem óvakodnak néha egy-két korty alkoholt inni, ugyanis most egy alkoholt tartalmazó recept következik.

Kamillaszirup hozzávalói:
1 nagyobb marék kamillavirágzat,
egy befőttesüveg,
méz,
fahéjrúd,
szegfűszeg,
szerecsendió,
biocitrom,
alkohol (tetszőleges, de csak éppen egy-két kortynyi).

Elkészítése:
Először is készítsünk a kamillából egy jó erős teát. A mennyisége ne legyen több, mint 1 dl. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni és szűrjük le. Alaposan keverjük el a mézzel, majd jöhet a következő lépés. A biocitromot karikázzuk fel. Helyezzünk el egy citromkarikát az üveg alján, majd tegyünk rá egy-egy csipetet a fűszerekből, erre jöhet a kamillás-mézes keverék. Ismételjük addig a folyamatot, míg el nem fogynak az alapanyagok. Végezetül öntsük az üvegbe az alkoholt is. Tároljuk hűtőben. Megelőzésképpen egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk belőle naponta. Betegség esetén - ha nem szedünk gyógyszert - emelhetjük is kicsit a napi adagot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, koleszterinszint, antioxidánsokban, elpusztításában, emésztőrendszer, megelőzésképpen, kamillavirágzat, elengedhetetlen, vércukorszintet, gyógynövényhez, flavonoidokban, kialakulásának, fenntartásához, szívbetegségek, mechanizmusait, izomgörcsökkel, gyógyításában, legnépszerűbb, kamillaszirup, hozzájárulnak, bőrbetegségek, kamillateában, teáskanálnyit, orvosolhatunk, antioxidánsok, bélrendszerre, citromkarikát, károsodásának, csökkenéséhez, csökkentheti, bélrendszeri, nagyszüleink, segítségével, szervezetben, fordulhatunk, jellemzőkkel, dobogó első, egyik legnépszerűbb, kutatási eredmények, gyógynövény olyan, kamilla olyan, alvás minőségének, kamillatea rendszeres, sejtek károsodásának, optimális egészség, általános jóllét, kamilla elősegíti, emésztőrendszer egészségét, kamillatea nyugtató, kamillateában olyan, szabad gyökök, antioxidánsok jelenléte,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Sokan azt tartják  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Idő  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nevem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Jó éjszakát  Png csokor  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Lóhere  Albert Einsteinről  Minden harmadik...  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Egy hatékony szolga  Szívem  Hiányzik  Png ház  Rátalálsz  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  Akik bántanak téged  Alázat  Irgalom és ítélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png kislány  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Mindig jusson idő nevetni  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
dobogó első, egyik legnépszerűbb, kutatási eredmények, gyógynövény olyan, kamilla olyan, alvás minőségének, kamillatea rendszeres, sejtek károsodásának, optimális egészség, általános jóllét, kamilla elősegíti, emésztőrendszer egészségét, kamillatea nyugtató, kamillateában olyan, szabad gyökök, antioxidánsok jelenléte, rákos betegségek, kamilla flavonoidokban, vegyületek pedig, vérnyomás csökkenéséhez, kamillatea nemcsak, szívbetegségek kockázatait, szív egészségét, kamilla segít, szervezet természetes, kamillában olyan, egyik olyan, stressz kezelésében, szorongás oldásában, különféle bőrbetegségek, kamillából nagyon, alkoholt tartalmazó, következő lépés, biocitromot karikázzuk, üveg alján, kamillás-mézes keverék, napi adagot, tulajdonságokkal, koleszterinszint, antioxidánsokban, elpusztításában, emésztőrendszer, megelőzésképpen, kamillavirágzat, elengedhetetlen, vércukorszintet, gyógynövényhez, flavonoidokban, kialakulásának, fenntartásához, szívbetegségek, mechanizmusait, izomgörcsökkel, gyógyításában, legnépszerűbb, kamillaszirup, hozzájárulnak, bőrbetegségek, kamillateában, teáskanálnyit, orvosolhatunk, antioxidánsok, bélrendszerre, citromkarikát, károsodásának, csökkenéséhez, csökkentheti, bélrendszeri, nagyszüleink, segítségével, szervezetben, fordulhatunk, jellemzőkkel, rendszeresen, szerecsendió, befőttesüveg, szervezetet, minőségének, rendelkezik, javításában, antioxidáns, receptorait, fűszerekből, fogyasztása, elkészítése, természetes, gyógynövény, kezelésében, verhetetlen, baktériumok, alapanyagok, tetszőleges, kockázatait, tanulmányok, biocitromot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.